İçli Köfte - SICAK BAŞLANGIÇLAR

İçli Köfte tarifi nasıl yapılır, hangi malzemeler kullanılır. Osmanlı Mutfağı ve döneme ait geleneksel yemek tarifleri nasıl pişirilir.
İçli Köfte - SICAK BAŞLANGIÇLAR

MALZEMELER

  • 250 gram yarı yarıya dana ve kuzu kıyma
  • 500 gram köftelik bulgur
  • 50 gram irmik
  • 100 gram tereyağı
  • 50 gram iç ceviz
  • 50 gram çamfıstığı
  • 50 gram kuşüzümü
  • 1/4 demet taze nane
  • 1/4 demet maydanoz
  • 1 adet patates
  • 1 adet kuru soğan
  • 4 diş sarımsak
  • 2 tatlı kaşığı acısız kırmızı toz biber
  • 1 tatlı-kaşığı kimyon
  • 2 tatlı kaşığı tuz karabiber / arzuya göre
  • Sıvıyağ

YAPILIŞI

  1. Bulguru, irmiği ve kuş üzümlerini ıslatın.
  2. Çamfıstıklarını küçük parçalara bölün.
  3. İç cevizleri ufalayıp sarımsak ve soğanları ince ince doğrayın.
  4. Çamfıstıklarını kavurup sarımsakları ilave edin.
  5. 1 dakika kavurduktan sonra soğanları katıp 2-3 dakika daha kavurun.
  6. Kıymayı, hazırladığınız malzeme ile birlikte suyunu çekinceye kadar kavurun.
  7. Kuş üzümünü ve ufaladığımız cevizleri ilave edip karıştırın.
  8. Karabiber, tuz, acısız toz kırmızı biber ve kimyon katıp çok kısık ateşte 1- 2 dakika karıştırıp soğumaya bırakın.
  9. Maydanoz ve taze nane yapraklarını, kıyarak harca katıp karıştırın.
  10. Haşlanmış patatesleri rendeleyip suda beklettiğiniz bulgur ve irmikle birlikte bir kabın içine boşaltın. Biraz su katarak iyice yoğurup hamur haline getirin.
  11. Küçük hamur toplarını avucunuzu ıslatıp yuvarlayarak şekillendirin.
  12. Hazırladığınız harcı içlerine doldurup ağızlarını kapatın.
  13. Sıkıştırıp harcın dışarıya çıkmamasına özen göstererek, avucunuzda tekrar şekillendirin.
  14. Yağı, çok kızdırmadan ve köftelerin tavaya yapışmamalarına özen göstererek 3-4 dakika kadar nar gibi kızartın.
  15. Emici mutfak kağıdının üzerine koyup fazla yağlarını aldıktan sonra sıcak olarak servis yapın.
  16. Afiyet olsun...

Yorumlar

Popüler Yayınlar