İçli Köfte - SICAK BAŞLANGIÇLAR
İçli Köfte - SICAK BAŞLANGIÇLAR |
MALZEMELER
- 250 gram yarı yarıya dana ve kuzu kıyma
- 500 gram köftelik bulgur
- 50 gram irmik
- 100 gram tereyağı
- 50 gram iç ceviz
- 50 gram çamfıstığı
- 50 gram kuşüzümü
- 1/4 demet taze nane
- 1/4 demet maydanoz
- 1 adet patates
- 1 adet kuru soğan
- 4 diş sarımsak
- 2 tatlı kaşığı acısız kırmızı toz biber
- 1 tatlı-kaşığı kimyon
- 2 tatlı kaşığı tuz karabiber / arzuya göre
- Sıvıyağ
YAPILIŞI
- Bulguru, irmiği ve kuş üzümlerini ıslatın.
- Çamfıstıklarını küçük parçalara bölün.
- İç cevizleri ufalayıp sarımsak ve soğanları ince ince doğrayın.
- Çamfıstıklarını kavurup sarımsakları ilave edin.
- 1 dakika kavurduktan sonra soğanları katıp 2-3 dakika daha kavurun.
- Kıymayı, hazırladığınız malzeme ile birlikte suyunu çekinceye kadar kavurun.
- Kuş üzümünü ve ufaladığımız cevizleri ilave edip karıştırın.
- Karabiber, tuz, acısız toz kırmızı biber ve kimyon katıp çok kısık ateşte 1- 2 dakika karıştırıp soğumaya bırakın.
- Maydanoz ve taze nane yapraklarını, kıyarak harca katıp karıştırın.
- Haşlanmış patatesleri rendeleyip suda beklettiğiniz bulgur ve irmikle birlikte bir kabın içine boşaltın. Biraz su katarak iyice yoğurup hamur haline getirin.
- Küçük hamur toplarını avucunuzu ıslatıp yuvarlayarak şekillendirin.
- Hazırladığınız harcı içlerine doldurup ağızlarını kapatın.
- Sıkıştırıp harcın dışarıya çıkmamasına özen göstererek, avucunuzda tekrar şekillendirin.
- Yağı, çok kızdırmadan ve köftelerin tavaya yapışmamalarına özen göstererek 3-4 dakika kadar nar gibi kızartın.
- Emici mutfak kağıdının üzerine koyup fazla yağlarını aldıktan sonra sıcak olarak servis yapın.
- Afiyet olsun...
Yorumlar
Yorum Gönder