Yeşil Domates Çorbası - ÇORBALAR

Yeşil Domates Çorbası tarifi nasıl yapılır, hangi malzemeler kullanılır. Osmanlı Mutfağı ve döneme ait geleneksel yemek tarifleri nasıl pişirilir.
Yeşil Domates Çorbası - ÇORBALAR

MALZEMELER

  • 1 kilogram yeşil domates
  • 100 gram tulum peyniri 
  • 2 su bardağı süt
  • 2 adet kırmızı dolmalık biber
  • 100 gram tereyağı
  • 1 adet tavuk suyu tablet
  • 1 yemek kaşığı un
  • 2 tatlı kaşığı tuz 
  • Karabiber (arzuya göre)

YAPILIŞI

  1. Domatesleri iri parçalar halinde doğrayın.
  2. 1 litre suya 1 adet tavuk suyu tablet atıp kaynatın.
  3. Domatesleri büyükçe bir tencereye koyun.
  4. Üstünü örtecek kadar su ilave edin.
  5. 15 dakika domatesler yumuşayıncaya kadar pişirin.
  6. Bir kabın içinde bir yemek kaşığı unu bir bardak su katarak karıştırın.
  7. Süzgeçten geçirip bir başka kaba aktarın.
  8. Biberleri 200 derece de ısıtılmış fırında biraz su katıp yumuşayıncaya kadar pişirin.
  9. Haşlanıp yumuşayan domatesleri ezerek süzgeçten geçirip derince bir tencereye aktarın.
  10. 100 gram tereyağını katıp karabiber, 2 tatlı kaşığı tuz, 2 bardak süt, 2 bardak da hazırladığınız tavuk suyundan ilave edin.
  11. Karıştırıp kaynatın.
  12. Pişen biberlerin kabuklarını soyup çekirdeklerini çıkarın ve küp şeklinde doğrayın.
  13. Kaynayan çorbanın üstünde biriken köpükleri alın.
  14. Un ve su karışımını azar azar karıştırarak çorbaya ilave edin.
  15. Biriken köpükleri tekrar alıp doğradığınız kırmızı dolmalık biberleri katıp 10 dakika daha yavaş ateşte pişirin. 
  16. Rendelenmiş tulum peyniri ilave edip servis yapın.
  17. Afiyet olsun.

Yorumlar

Popüler Yayınlar