Zeytinyağlı Kabak Dolması - SOĞUK YEMEKLER
Zeytinyağlı Kabak Dolması - SOĞUK YEMEKLER |
- 1 kilogram kabak
- 250 gram pirinç
- 750 gram. kuru soğan
- 50 gram çamfıstığı
- 50 gram kuşüzümü
- 1/2 tatlı kaşığı toz karabiber
- 1/2 tatlı kaşığı acısız kırmızı toz biber
- 1/2 tatlı kaşığı yenibahar
- 1/2 tatlı kaşığı tarçın
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- 1/4 demet maydanoz
- 1 adet limon
- 1/4 demet dereotu
- 1 adet domates
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 1 ve 1/2 su bardağı zeytinyağı
YAPILIŞI
- Pirinci ve kuşüzümlerini ıslayın.
- Soğanı, piyaz doğrayın.
- Maydanoz ve dereotunu ince ince kıyın.
- Pirinci ve kuşüzümleri yıkayıp suyunu süzün.
- Tencereye 1 bardak zeytinyağı koyup kızdırın.
- Çamfıstıklarını renkleri dönünceye kadar kavurun.
- Soğanları katıp kavurmaya devam edin.
- Bir başka kaba su koyup, kaynatın.
- Pirinci, soğan ve çam fıstıklarına ilave edin.
- Pirinçler saydamlaşana kadar kavurun.
- Kuş üzümlerini katıp karıştırarak kavurmaya devam edin.
- 1/2 tatlı kaşığı toz karabiber, 1/2 tatlı kaşığı acısız kırmızı toz biber, 1/2 tatlı kaşığı yenibahar, 1/2 tatlı kaşığı tarçın, 1 tatlı kaşığı kuru nane, 1 tatlı kaşığı toz şeker, 1 tatlı kaşığı tuz ilave edip karıştırarak pişirmeye devam edin.
- 1 bardak kaynar su katıp biraz daha karıştırın.
- Tencerenin kapağını kapatın.
- Ocağın altını söndürüp suyunu çekmesi için dinlenmeye bırakın.
- Kabuğunu kalınca soyup, limonu halka halka dilimleyin.
- Yeterince dinlendirdiğiniz harcı geniş bir kaba aktarın.
- Maydanoz ve dereotunu katıp iyice karıştırın.
- Kabakların baş ve dip kısımlarını kesin.
- Kabuklarını tırtık tırtık soyup içlerini oyun.
- Domatesin dış kısımlarını kesip ortadan ikiye ayırın.
- Kabakları yıkayıp içlerini hazırladığınız harçla doldurun.
- Açık kısımları domates parçalarıyla kapayın.
- Derince bir tencereye koyup üstlerine limon dilimlerini yerleştirin.
- 1 tatlı kaşığı tuz, 1/2 bardak zeytinyağı, 1 bardak soğuk su ilave edin.
- Üstünü ıslatılmış yağlı kağıt ile örtün.
- En üste porselen bir tabak koyduktan sonra tencerenin kapağını kapatıp orta ateşte 30 dakika pişirin. Soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.
- Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder