Zeytinyağlı Kabak Dolması - SOĞUK YEMEKLER

Zeytinyağlı Kabak Dolması tarifi nasıl yapılır, hangi malzemeler kullanılır. Osmanlı Mutfağı ve döneme ait geleneksel yemek tarifleri nasıl pişirilir.
Zeytinyağlı Kabak Dolması - SOĞUK YEMEKLER

MALZEMELER
  • 1 kilogram kabak
  • 250 gram pirinç
  • 750 gram. kuru soğan
  • 50 gram çamfıstığı
  • 50 gram kuşüzümü
  • 1/2 tatlı kaşığı toz karabiber
  • 1/2 tatlı kaşığı acısız kırmızı toz biber
  • 1/2 tatlı kaşığı yenibahar
  • 1/2 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1/4 demet maydanoz
  • 1 adet limon
  • 1/4 demet dereotu
  • 1 adet domates
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 2 tatlı kaşığı tuz 
  • 1 ve 1/2 su bardağı zeytinyağı


YAPILIŞI
  1. Pirinci ve kuşüzümlerini ıslayın.
  2. Soğanı, piyaz doğrayın.
  3. Maydanoz ve dereotunu ince ince kıyın.
  4. Pirinci ve kuşüzümleri yıkayıp suyunu süzün.
  5. Tencereye 1 bardak zeytinyağı koyup kızdırın.
  6. Çamfıstıklarını renkleri dönünceye kadar kavurun.
  7. Soğanları katıp kavurmaya devam edin.
  8. Bir başka kaba su koyup, kaynatın.
  9. Pirinci, soğan ve çam fıstıklarına ilave edin.
  10. Pirinçler saydamlaşana kadar kavurun.
  11. Kuş üzümlerini katıp karıştırarak kavurmaya devam edin.
  12. 1/2 tatlı kaşığı toz karabiber, 1/2 tatlı kaşığı acısız kırmızı toz biber, 1/2 tatlı kaşığı yenibahar, 1/2 tatlı kaşığı tarçın, 1 tatlı kaşığı kuru nane, 1 tatlı kaşığı toz şeker, 1 tatlı kaşığı tuz ilave edip karıştırarak pişirmeye devam edin.
  13. 1 bardak kaynar su katıp biraz daha karıştırın.
  14. Tencerenin kapağını kapatın.
  15. Ocağın altını söndürüp suyunu çekmesi için dinlenmeye bırakın.
  16. Kabuğunu kalınca soyup, limonu halka halka dilimleyin.
  17. Yeterince dinlendirdiğiniz harcı geniş bir kaba aktarın.
  18. Maydanoz ve dereotunu katıp iyice karıştırın.
  19. Kabakların baş ve dip kısımlarını kesin.
  20. Kabuklarını tırtık tırtık soyup içlerini oyun. 
  21. Domatesin dış kısımlarını kesip ortadan ikiye ayırın.
  22. Kabakları yıkayıp içlerini hazırladığınız harçla doldurun. 
  23. Açık kısımları domates parçalarıyla kapayın. 
  24. Derince bir tencereye koyup üstlerine limon dilimlerini yerleştirin.
  25. 1 tatlı kaşığı tuz, 1/2 bardak zeytinyağı, 1 bardak soğuk su ilave edin. 
  26. Üstünü ıslatılmış yağlı kağıt ile örtün. 
  27. En üste porselen bir tabak koyduktan sonra tencerenin kapağını kapatıp orta ateşte 30 dakika pişirin. Soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.
  28. Afiyet olsun.

Yorumlar

Popüler Yayınlar