Kabak Mücveri - SICAK BAŞLANGIÇLAR

Kabak Mücveri tarifi nasıl yapılır, hangi malzemeler kullanılır. Osmanlı Mutfağı ve döneme ait geleneksel yemek tarifleri nasıl pişirilir.
Kabak Mücveri - SICAK BAŞLANGIÇLAR

MALZEMELER

  • 2 adet sakız kabağı
  • 150 gram beyaz peynir
  • 3 adet yumurta
  • yoğurt
  • 100 gram un
  • 1/4 demet taze nane
  • 1/4 demet dereotu
  • 6 adet taze soğan
  • 1 adet havuç
  • 1 tatlı kaşığı acısız toz kırmızı biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 bardak ayçiçek yağı
  • 1 tatlı kaşığı karabiber

YAPILIŞI

  1. Kabak ve havuçların üstünü bir soyacak yardımı ile kazıyarak soyun.
  2. Kabakları rendenin kalın tarafı ile rendeleyip üzerine biraz tuz serpip bekletin.
  3. Havuçları da rendenin ince kısmıyla rendeleyin.
  4. Kabakların suyunu iyice sıkarak çıkarın ve rendelediğiniz havuçlarla geniş bir kaba koyun.
  5. Taze soğanları kibrit boyunda doğrayıp uzunlamasına ince ince kesin.
  6. Dereotu ile naneyi ince ince kıyın.
  7. Beyaz peyniri de rendeleyip hepsini kabın içine boşaltın.
  8. Kırmızı toz biber ve karabiber kattıktan sonra yumurtaları kırıp iyice karıştırın.
  9. Un ilave ederek karıştırmaya devam edin.
  10. Yağı kızdırıp karışımı kaşık kaşık tavaya dökün.
  11. Her iki tarafını 5 - 6 dakika kızartın.
  12. Emici bir mutfak kağıdı üzerine koyup fazla yağlarını süzün.
  13. Afiyet olsun...

Yorumlar

Popüler Yayınlar