Kabak Mücveri - SICAK BAŞLANGIÇLAR
Kabak Mücveri - SICAK BAŞLANGIÇLAR |
MALZEMELER
- 2 adet sakız kabağı
- 150 gram beyaz peynir
- 3 adet yumurta
- yoğurt
- 100 gram un
- 1/4 demet taze nane
- 1/4 demet dereotu
- 6 adet taze soğan
- 1 adet havuç
- 1 tatlı kaşığı acısız toz kırmızı biber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 bardak ayçiçek yağı
- 1 tatlı kaşığı karabiber
YAPILIŞI
- Kabak ve havuçların üstünü bir soyacak yardımı ile kazıyarak soyun.
- Kabakları rendenin kalın tarafı ile rendeleyip üzerine biraz tuz serpip bekletin.
- Havuçları da rendenin ince kısmıyla rendeleyin.
- Kabakların suyunu iyice sıkarak çıkarın ve rendelediğiniz havuçlarla geniş bir kaba koyun.
- Taze soğanları kibrit boyunda doğrayıp uzunlamasına ince ince kesin.
- Dereotu ile naneyi ince ince kıyın.
- Beyaz peyniri de rendeleyip hepsini kabın içine boşaltın.
- Kırmızı toz biber ve karabiber kattıktan sonra yumurtaları kırıp iyice karıştırın.
- Un ilave ederek karıştırmaya devam edin.
- Yağı kızdırıp karışımı kaşık kaşık tavaya dökün.
- Her iki tarafını 5 - 6 dakika kızartın.
- Emici bir mutfak kağıdı üzerine koyup fazla yağlarını süzün.
- Afiyet olsun...
Yorumlar
Yorum Gönder