Patlıcan Böreği - SICAK BAŞLANGIÇLAR
Patlıcan Böreği - SICAK BAŞLANGIÇLAR |
MALZEMELER
- 2 adet patlıcan
- Galeta unu
- 250 gram beyaz peynir
- 2 tatlı kaşığı domates salçası
- 3 adet yumurta
- 1/4 demet taze nane
- 1/4 demet maydanoz
- 1/4 demet dereotu
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- un
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı acısız kırmızı toz biber
- 1 su bardağı sirke
- karabiber / arzuya göre
- 1 su bardağı zeytinyağ
YAPILIŞI
- Bir kabın içinde sirkeli veya limonlu su hazırlayın.
- Soyduğunuz patlıcanları yarım santimetre kalınlığında ve iki dilim birleşik kalacak şekilde kesip sirkeli suyun içine bırakın.
- Beyaz peyniri bir çatal yardımı ile iyice ezin ya da rendeleyin.
- Nane, maydanoz ve dere otunu kıyıp peynire katın.
- Biraz tatlı kırmızıbiber ile karabiber ilave edip iyice karıştırın.
- İki tatlı salça koyup karıştırmaya devam edin.
- Sirkeli suda beklettiğiniz patlıcanları yıkayın.
- Emici mutfak kağıdı yaydığınız kayık tabağa alarak iyice kurulayın.
- Patlıcan dilimlerinin arasına hazırladığınız harcı koyun ve kenarlarını elinizle bastırıp yumurta beyazına daldırın.
- Kalan iki yumurtayı kırıp iyice çırpın.
- Patlıcanların üstüne hafifçe tuz gezdirip önce una, sonra yumurtaya daha sonra da galeta ununa bulayın.
- Arzu etmeyenler galeta unu kullanmayabilirler.
- Zeytinyağını kızdırıp patlıcan böreklerini, 4 dakika kadar arkalı önlü kızartın.
- Yağın aşırı kızmamasına da dikkat edin.
- Pişen patlıcan böreklerini, emici mutfak kağıdının üstüne dizip fazla yağlarını emdirdikten sonra yoğurt eşliğinde servis yapın.
- Afiyet olsun...
Yorumlar
Yorum Gönder