Patlıcan Böreği - SICAK BAŞLANGIÇLAR

Patlıcan Böreği tarifi nasıl yapılır, hangi malzemeler kullanılır. Osmanlı Mutfağı ve döneme ait geleneksel yemek tarifleri nasıl pişirilir.
Patlıcan Böreği - SICAK BAŞLANGIÇLAR

MALZEMELER

  • 2 adet patlıcan
  • Galeta unu
  • 250 gram beyaz peynir
  • 2 tatlı kaşığı domates salçası
  • 3 adet yumurta
  • 1/4 demet taze nane
  • 1/4 demet maydanoz
  • 1/4 demet dereotu
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı acısız kırmızı toz biber
  • 1 su bardağı sirke
  • karabiber / arzuya göre
  • 1 su bardağı zeytinyağ 


YAPILIŞI


  1. Bir kabın içinde sirkeli veya limonlu su hazırlayın.
  2. Soyduğunuz patlıcanları yarım santimetre kalınlığında ve iki dilim birleşik kalacak şekilde kesip sirkeli suyun içine bırakın.
  3. Beyaz peyniri bir çatal yardımı ile iyice ezin ya da rendeleyin.
  4. Nane, maydanoz ve dere otunu kıyıp peynire katın.
  5. Biraz tatlı kırmızıbiber ile karabiber ilave edip iyice karıştırın.
  6. İki tatlı salça koyup karıştırmaya devam edin.
  7. Sirkeli suda beklettiğiniz patlıcanları yıkayın.
  8. Emici mutfak kağıdı yaydığınız kayık tabağa alarak iyice kurulayın.
  9. Patlıcan dilimlerinin arasına hazırladığınız harcı koyun ve kenarlarını elinizle bastırıp yumurta beyazına daldırın.
  10. Kalan iki yumurtayı kırıp iyice çırpın.
  11. Patlıcanların üstüne hafifçe tuz gezdirip önce una, sonra yumurtaya daha sonra da galeta ununa bulayın.
  12. Arzu etmeyenler galeta unu kullanmayabilirler.
  13. Zeytinyağını kızdırıp patlıcan böreklerini, 4 dakika kadar arkalı önlü kızartın.
  14. Yağın aşırı kızmamasına da dikkat edin.
  15. Pişen patlıcan böreklerini, emici mutfak kağıdının üstüne dizip fazla yağlarını emdirdikten sonra yoğurt eşliğinde servis yapın.
  16. Afiyet olsun...

Yorumlar

Popüler Yayınlar