Yayla Çorbası-ÇORBALAR

Yayla Çorbası tarifi nasıl yapılır, hangi malzemeler kullanılır. Osmanlı Mutfağı ve döneme ait geleneksel yemek tarifleri nasıl pişirilir.
Yayla Çorbası-ÇORBALAR

MALZEMELER

  • 50 gram pirinç
  • 250 gram yoğurt
  • 2 adet yumurta
  • 50 gram tereyağı
  • 1/2 limon
  • 2 tatlı kaşığı kuru nane
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz

YAPILIŞI


  1. Tencereye 1 litre su koyup kaynatın.
  2. Su yerine et suyu veya tavuk suyu da kullanabilirsiniz.
  3. Pirinci, duru suyu çıkıncaya kadar yıkayıp süzün.
  4. Yumurtaların sarılarını ayırıp genişçe bir kaba koyun.
  5. 2 yemek kaşığı un ve yoğurdun tümünü katıp iyice karıştırın.
  6. Fazla koyu olmaması için biraz su ilave edin.
  7. Su iyice kaynadıktan sonra pirinçleri tencereye boşaltıp pişirin.
  8. Yumurta un ve yoğurt karışımını içinde tortu kalmaması için sözün.
  9. Pirinçler pişip yumuşadıktan sonra karıştırarak tencereye boşaltıp kaynatın.
  10. İyice kaynadıktan sonra bir tatlı kaşığı tuz atıp ocağı söndürün.
  11. 50 gram tereyağını tavada eritip, 2 tatlı kaşığı kuru naneyi şöyle bir çevirerek pişirin ve karıştırarak çorbaya katın.
  12. Servis yapacağınız kaseye aktardıktan sonra çorbanın üstüne biraz da kırmızı biberli yağ dökün.
  13. Afiyet olsun.

Yorumlar

Popüler Yayınlar