Yayla Çorbası-ÇORBALAR
Yayla Çorbası-ÇORBALAR |
MALZEMELER
- 50 gram pirinç
- 250 gram yoğurt
- 2 adet yumurta
- 50 gram tereyağı
- 1/2 limon
- 2 tatlı kaşığı kuru nane
- 2 yemek kaşığı un
- 1 tatlı kaşığı tuz
YAPILIŞI
- Tencereye 1 litre su koyup kaynatın.
- Su yerine et suyu veya tavuk suyu da kullanabilirsiniz.
- Pirinci, duru suyu çıkıncaya kadar yıkayıp süzün.
- Yumurtaların sarılarını ayırıp genişçe bir kaba koyun.
- 2 yemek kaşığı un ve yoğurdun tümünü katıp iyice karıştırın.
- Fazla koyu olmaması için biraz su ilave edin.
- Su iyice kaynadıktan sonra pirinçleri tencereye boşaltıp pişirin.
- Yumurta un ve yoğurt karışımını içinde tortu kalmaması için sözün.
- Pirinçler pişip yumuşadıktan sonra karıştırarak tencereye boşaltıp kaynatın.
- İyice kaynadıktan sonra bir tatlı kaşığı tuz atıp ocağı söndürün.
- 50 gram tereyağını tavada eritip, 2 tatlı kaşığı kuru naneyi şöyle bir çevirerek pişirin ve karıştırarak çorbaya katın.
- Servis yapacağınız kaseye aktardıktan sonra çorbanın üstüne biraz da kırmızı biberli yağ dökün.
- Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder