Muska ve Sigara Böreği - SICAK BAŞLANGIÇLAR

Muska ve Sigara Böreği tarifi nasıl yapılır, hangi malzemeler kullanılır. Osmanlı Mutfağı ve döneme ait geleneksel yemek tarifleri nasıl pişirilir.
Muska ve Sigara Böreği - SICAK BAŞLANGIÇLAR



MALZEMELER

  • 5 adet yufka
  • 150 gram beyaz peynir
  • 2 adet yumurta
  • 1/2 demet maydanoz
  • 2 su bardağı ayçiçek yağı
  • karabiber / arzuya göre

YAPILIŞI

  1. Beyaz peynirin bir kabın içine rendeleyin, yumurtanın sarısını rendelenmiş peynire katın.
  2. Maydanozu ince ince kıyıp ilave edin. Karabiber ekip çatalla ezerek karıştırın.Tuzunu peynirin tuzuna göre ayarlayın.
  3. Yufkaları iki parçaya ayırıp üst üste koyun. 4 santim eninde uzun şeritler halinde kesin.
  4. Bunlar muska börekleri için.
  5. Yufkanın kalan kısmını üçgen şeklinde dilimleyerek sigara böreği için kullanacağınız parçaları hazırlayın.
  6. Harçtan yeterli bir miktar alarak şerit halinde kestiğiniz yufkanın baş tarafına koyup köşeden köşeye muska şeklinde katlayın.
  7. Yufkanın son kısmına yumurta akı sürün.
  8. Sigara börekleri için harcı, üçgen şeklindeki yufkanın alt kısmına yayarak yerleştirin.
  9. Yufkanın alt uçlarını üzerine kapatıp sıkı bir şekilde sarın.
  10. Uç kısmına yumurta akı sürüp yapıştırın.
  11. Ayçiçek yağını kızdırıp börekleri kızartın ve emici bir mutfak kağıdı üzerine alın.
  12. Afiyet olsun...

Yorumlar

Popüler Yayınlar