Etli Yaprak Sarması - SEBZELİ ET YEMEKLERİ
Etli Yaprak Sarması - SEBZELİ ET YEMEKLERİ |
MALZEMELER
- 300 gram salamura ise tuzu alınmış asma yaprağı
- 300 gram yarı yarıya dana ve kuzu kıyma
- 100 gram pirinç
- 100 gram tereyağı
- 2 adet domates
- 1 adet havuç
- 1/4 demet maydanoz
- 1/4 demet nane
- 2 adet kuru soğan
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1/2 limon
- 1 adet yumurta
YAPILIŞI
- Pirinci ıslatın. Havucu soyup iri iri doğrayın.
- Soğanlardan birini halka halka kesin.
- Maydanoz saplarını, havuçları ve soğan dilimlerini tencerenin dibine yerleştirip üstlerine de asma yaprağı koyun.
- Kıymayı geniş ve çukur bir kabın içine koyun.
- Kalan soğanı ikiye ayırıp ince ince kıyın.
- Bir tabağın içine koyun ve üstüne tuz serpin.
- Kaşıkla ezip acısını aldıktan sonra da kıymaya katın.
- Domatesleri de kabuklarını soyduktan ve çekirdeklerini ayıklayıp küçük küpler halinde doğradıktan sonra kıymaya ilave edin.
- Maydanozu ve taze naneyi ince ince kıyın.
- Tuz, karabiber, kuru nane ile birlikte, suyunu süzdüğünüz pirinci ilave edin.
- Kaşıkla iyice ezip karıştırın.
- Bir tatlı kaşığı kadar alıp tüylü kısımları içe gelecek şekilde asma yaprakları ile sarın.
- Sarmaları tencereye dizin.
- Tereyağı, tuz ve su koyup üstlerini bir asma yaprağı ile örtün.
- Yağlı kağıt koyup, pişerken açılmamaları için en üste porselen bir tabak yerleştirin.
- Orta ateşte 45 - 50 dakika pişirin.
- Bir yumurtanın sarısını 2 kaşık un, 2 kaşık yoğurt, 1/2 limon suyu ilave ederek iyice çırpın.
- Yemeğin suyundan biraz alıp azar azar, alıştırarak terbiye sosuna katın ve dolmaların üstüne dökün. Bir taşım kaynattıktan sonra tencereyi sallayıp sosun iyice karışmasını sağlayın.
- Servis tabağına yerleştirip biraz sos ilave edin ve servis yapın.
- Afiyet Olsun...
Yorumlar
Yorum Gönder