Zeytinyağlı Taze Fasulye - SOĞUK YEMEKLER
Zeytinyağlı Taze Fasulye - SOĞUK YEMEKLER |
MALZEMELER
- 1 kilogram taze fasulye
- 3 adet domates
- 2 adet kuru soğan
- 3 diş sarmısak
- 2 tatlı kaşığı tuz tatlıkaşığı toz şeker
- 1/2 su bardağı zeytinyağı
YAPILIŞI
- Fasulyelerin kılçıklarını ayıklayın. Uçlarını kesin.
- Ortalarından ikiye bölün ve uzunlamasına ikiye ayırın. Yıkayıp suda bekletin.
- Soğanları ince ince dilimleyip küçük küçük doğrayın.
- Domateslerin kabuklarını soyup çekirdeklerini temizleyip küp şeklinde doğrayın.
- Üç diş sarımsağı, ince ince dilimleyin.
- Tencerenin dibine sırasıyla soğan, domates ve kıydığımız sarımsakların bir kısmını koyun.
- Üstüne de fasulyelerin bir kısmını yerleştirin.
- Biraz soğan biraz domates ve sarımsağın tamamım koyup kalan fasulyeleri yerleştirin.
- Ortasındaki boşluğa, kalan domates ve soğanları koyun.
- 2 tatlı kaşığı tuz, 2 tatlı kaşığı toz şeker, 1/2 su bardağı zeytinyağı, 1 su bardağı da su ilave edin.
- Üstünü ıslatılmış yağlı kağıt ile örtün.
- Ağırlık olarak üstüne bir porselen tabak koyun.
- Orta ateşte 25 - 30 dakika pişirin.
- Soğuduktan sonra bir tabağa alıp hazırladığınız sosla bezeyin.
- Afiyet olsun...
Yorumlar
Yorum Gönder