Zeytinyağlı Taze Fasulye - SOĞUK YEMEKLER

Zeytinyağlı Taze Fasülye tarifi nasıl yapılır, hangi malzemeler kullanılır. Osmanlı Mutfağı ve döneme ait geleneksel yemek tarifleri nasıl pişirilir.
Zeytinyağlı Taze Fasulye - SOĞUK YEMEKLER

MALZEMELER

  • 1 kilogram taze fasulye
  • 3 adet domates
  • 2 adet kuru soğan
  • 3 diş sarmısak
  • 2 tatlı kaşığı tuz tatlıkaşığı toz şeker
  • 1/2 su bardağı zeytinyağı


YAPILIŞI

  1. Fasulyelerin kılçıklarını ayıklayın. Uçlarını kesin.
  2. Ortalarından ikiye bölün ve uzunlamasına ikiye ayırın. Yıkayıp suda bekletin. 
  3. Soğanları ince ince dilimleyip küçük küçük doğrayın.
  4. Domateslerin kabuklarını soyup çekirdeklerini temizleyip küp şeklinde doğrayın.
  5. Üç diş sarımsağı, ince ince dilimleyin. 
  6. Tencerenin dibine sırasıyla soğan, domates ve kıydığımız sarımsakların bir kısmını koyun. 
  7. Üstüne de fasulyelerin bir kısmını yerleştirin. 
  8. Biraz soğan biraz domates ve sarımsağın tamamım koyup kalan fasulyeleri yerleştirin. 
  9. Ortasındaki boşluğa, kalan domates ve soğanları koyun. 
  10. 2 tatlı kaşığı tuz, 2 tatlı kaşığı toz şeker, 1/2 su bardağı zeytinyağı, 1 su bardağı da su ilave edin.
  11. Üstünü ıslatılmış yağlı kağıt ile örtün.
  12. Ağırlık olarak üstüne bir porselen tabak koyun.
  13. Orta ateşte 25 - 30 dakika pişirin. 
  14. Soğuduktan sonra bir tabağa alıp hazırladığınız sosla bezeyin.
  15. Afiyet olsun...

Yorumlar

Popüler Yayınlar