Lokma Tatlısı - TATLILAR
Lokma Tatlısı - TATLILAR |
MALZEMELER
- 300 gram un
- 25 gram maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 su bardağı çiçek yağı
- 1 limon
- 4 bardak su
- 750 gram toz şeker
YAPILIŞI
- Toz şekeri tencereye boşaltın.
- Yarım litre su katıp karıştırın.
- Çeyrek limonu sıkıp, tencereye koyup karıştırdıktan sonra şurubu kaynamaya bırakın.
- Mayayı, iki yemek kaşığı su katıp, ezerek sulandırın.
- Bir tatlı kaşığı tuz, bir yemek kaşığı sıvı yağ ile iyice inceltin.
- Unu katıp, 200 santilitre. su ilave ederek karıştırın.
- Bir çırpıcı yardımı ile bulamaç haline getirin.
- Üstünü kapatıp, yarım saat oda sıcaklığında mayanın olgunlaşmasını bekleyin.
- Kaynayan şurubu, kıvamını bulduktan sonra ayrı bir kaba aktarıp soğumaya bırakın.
- Derince bir kabın içine bir buçuk su bardağı sıvı yağ koyup ısıtın. Lokma hamurunu, sıkma torbasına aktarın.
- Hamurun yapışmaması için kullanacağınız çay kaşığını, içinde sıvı yağ olan küçük bir kaba koyun. Lokma hamurunu fındık büyüklüğünde parçalar halinde, çay kaşığının yardımı ile koparıp kızgın yağa bırakın.
- Kızaran lokmaların yağlarını süzün ve soğumuş şurubun içinde bekletin.
- Şurubu çektikten sonra ayrı bir kabın içine alıp servis yapın.
- Afiyet Olsun...
Yorumlar
Yorum Gönder