Lokma Tatlısı - TATLILAR

Lokma Tatlısı tarifi nasıl yapılır, hangi malzemeler kullanılır. Osmanlı Mutfağı ve döneme ait geleneksel yemek tarifleri nasıl pişirilir.
Lokma Tatlısı - TATLILAR

MALZEMELER

  • 300 gram un
  • 25 gram maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 su bardağı çiçek yağı
  • 1 limon
  • 4 bardak su
  • 750 gram toz şeker

YAPILIŞI

  1. Toz şekeri tencereye boşaltın.
  2. Yarım litre su katıp karıştırın.
  3. Çeyrek limonu sıkıp, tencereye koyup karıştırdıktan sonra şurubu kaynamaya bırakın.
  4. Mayayı, iki yemek kaşığı su katıp, ezerek sulandırın. 
  5. Bir tatlı kaşığı tuz, bir yemek kaşığı sıvı yağ ile iyice inceltin. 
  6. Unu katıp, 200 santilitre. su ilave ederek karıştırın. 
  7. Bir çırpıcı yardımı ile bulamaç haline getirin. 
  8. Üstünü kapatıp, yarım saat oda sıcaklığında mayanın olgunlaşmasını bekleyin.
  9. Kaynayan şurubu, kıvamını bulduktan sonra ayrı bir kaba aktarıp soğumaya bırakın. 
  10. Derince bir kabın içine bir buçuk su bardağı sıvı yağ koyup ısıtın. Lokma hamurunu, sıkma torbasına aktarın. 
  11. Hamurun yapışmaması için kullanacağınız çay kaşığını, içinde sıvı yağ olan küçük bir kaba koyun. Lokma hamurunu fındık büyüklüğünde parçalar halinde, çay kaşığının yardımı ile koparıp kızgın yağa bırakın.
  12. Kızaran lokmaların yağlarını süzün ve soğumuş şurubun içinde bekletin. 
  13. Şurubu çektikten sonra ayrı bir kabın içine alıp servis yapın.
  14. Afiyet Olsun...

Yorumlar

Popüler Yayınlar