Zeytinyağlı Vişneli Yaprak Sarması - SOĞUK YEMEKLER
Zeytinyağlı Vişneli Yaprak Sarması - SOĞUK YEMEKLER |
MALZEMELER
- 250 gram 2 dakika sıcak suda kaynatılıp tuzu çıkarılmış salamura asma yaprağı
- 250 gram pirinç
- 750 gram kuru soğan
- 50 gram çamfıstığı
- 50 gram kuşüzümü
- 100 gram kuru vişne,
- 1/2 tatlı kaşığı karabiber
- 1/2 tatlı kaşığı acısız toz biber
- 1/2 tatlı kaşığı yenibahar
- 1/2 tatlı kaşığı tarçın
- 1 tatlı kaşığı kuru nane,
- 1/2 demet maydanoz
- 2 limon,
- 1/2 demet dereotu
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 1/2 tatlı kaşığı toz şeker
- 2 su bardağı zeytinyağı
YAPILIŞI
- Pirinci, kuşüzümlerini ve kuru vişneleri ıslatıp yarım saat bekletin.
- Soğanları piyaz doğrayıp maydanozu ve dereotunu ince ince kıyın.
- Islattığınız pirinci yıkayıp iyice süzün.
- Kuşüzümü ve vişnelerin de suyunu süzdükten sonra tencereye 1 bardak zeytinyağı koyup kızdırın
- Çamfıstıklarını 1 - 2 dakika kavurun.
- Soğanları katıp kısık ateşte 6 - 7 dakika daha kavurmaya devam edin.
- Pirinci ilave edin.
- Pirinçler saydamlaşana kadar kavurun.
- Kuşüzümlerini katıp karıştırın.
- 1/2 tatlı kaşığı karabiber, 1/2 tatlı kaşığı acısız kırmızı toz biber, 1/2 tatlı kaşığı yenibahar, 1/2 tatlı kaşığı tarçın, 1 tatlı kaşığı kuru nane, 1 tatlı kaşığı tuz ve yarım tatlı kaşığı toz şeker ilave edip harmanlayın.
- 1 bardak sıcak su koyup karıştırın.
- Tencerenin kapağını kapatıp altını söndürün ve dinlenmeye bırakın.
- Limonların kabuğunu soyup halka halka doğrayın.
- Dinlendirdiğiniz harcı, ayrı bir kaba alın.
- Kıydığınız maydanoz ve dereotunu ilave edip iyice karıştırın.
- Tencerenin dibine limon halkalarının bir kısmını dizin.
- Üstlerini birkaç asma yaprağı ile örtün.
- Asma yapraklarını, tüylü kısımları üstte kalacak şekilde yayın.
- Harcı, yaprağın üst kısmına koyup yan kısımlarını üstüne kapattıktan sonra ileriye doğru sarın.
- Tencereye daire şeklinde dizin.
- Tencerenin yarısına geldiğinizde ısladığınız vişnelerin bir kısmını üstlerine serpiştirin. Sarmaların tümünü tencereye yerleştirin.
- Kalan vişneleri aynı şekilde üstlerine serpiştirin.
- 1 tatlı kaşığı tuz, 1 bardak sıcak su ve 1 bardak zeytinyağı ilave edip üstünü birkaç asma yaprağı ile örtün.
- Kalan limon dilimlerini dizip üstünü ortası yuvarlak kesilmiş ıslatılmış yağlı kağıt ile kapatın. En üste bir porselen tabak yerleştirin.
- Orta ateşte 45 dakika pişirdikten sonra, tencerenin kapağını açmadan soğutun.
- Afiyet olsun...
Yorumlar
Yorum Gönder