Talaş Böreği - SICAK BAŞLANGIÇLAR
Talaş Böreği - SICAK BAŞLANGIÇLAR |
MALZEMELER
- 500 gram kuzu kuşbaşı et
- 16 adet milföy hamuru / 4 adedi dekor için
- 100 gram tereyağı
- 1 demet maydanoz
- 100 gram haşlanmış iç bezelye
- 1 adet kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 adet havuç
- 1 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı tuz
- karabiber (arzuya göre)
YAPILIŞI
- Havucu soyup ortadan ikiye bölün.
- Uzunlamasına üç eşit parçaya ayırın ve küçük küçük doğrayın.
- İki diş sarımsağı ince ince kıyın.
- Kuru soğanı, piyaz doğrayın.
- Maydanozu ince ince kıyın.
- Tereyağını tavada eritip kızdırın.
- Sarımsakları katıp, şöyle bir çevirin.
- Havuçları ilave edip renkleri hafifçe dönünceye kadar kavurun.
- Doğradığınız soğanları da 2 dakika kavurup kuşbaşı doğranmış etleri tavaya boşaltın.
- Karıştırarak 4-5 dakika pişirin.
- Bezelyeleri ilave edip karıştırarak kavurmaya devam edin.
- Yeterince karabiber, 1 tatlı kaşığı tuz ve 1 tatlı kaşığı kekik ekip karıştırarak biraz
- daha kavurun.
- Ocağı söndürüp hazırladığınız harcı geniş bir kaba boşaltın.
- Kıydığınız maydanozları ilave edip harmanlayın ve oda sıcaklığında soğumaya bırakın.
- Küçük bir kabın içine 1 yumurta kırıp çırpın.
- Bir fırça ile milföy hamurlarının kenarlarına sürüp ortalarına da hazırladığınız harcı koyup uçlarını bohça şeklinde birleştirin.
- Açılmaması için yumurta sürdüğümüz milföy hamurlarının kenarlarını iyice birbirine yapıştırın ve ters çevirerek tepsiye dizin.
- Üstlerine yumurta sürün.
- Bir milföy hamurunu 1 santim eninde şeritler oluşturacak şekilde kesin ve böreklerin üstüne çapraz olarak yerleştirin.
- Üstlerine tekrar yumurta sürün.
- Önceden 200 derecede ısıtılmış fırının orta rafında 20 dakika pişirin.
- Afiyet olsun...
Yorumlar
Yorum Gönder