Talaş Böreği - SICAK BAŞLANGIÇLAR

Talaş Böreği tarifi, nasıl yapılır, hangi malzemeler kullanılır. Osmanlı Mutfağı ve döneme ait geleneksel yemek tarifleri nasıl pişirilir.
Talaş Böreği - SICAK BAŞLANGIÇLAR


MALZEMELER
  • 500 gram kuzu kuşbaşı et
  • 16 adet milföy hamuru / 4 adedi dekor için
  • 100 gram tereyağı
  • 1 demet maydanoz
  • 100 gram haşlanmış iç bezelye 
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet havuç
  • 1 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı kekik 
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • karabiber (arzuya göre)

YAPILIŞI

  1. Havucu soyup ortadan ikiye bölün. 
  2. Uzunlamasına üç eşit parçaya ayırın ve küçük küçük doğrayın. 
  3. İki diş sarımsağı ince ince kıyın.
  4. Kuru soğanı, piyaz doğrayın.
  5. Maydanozu ince ince kıyın.
  6. Tereyağını tavada eritip kızdırın.
  7. Sarımsakları katıp, şöyle bir çevirin. 
  8. Havuçları ilave edip renkleri hafifçe dönünceye kadar kavurun. 
  9. Doğradığınız soğanları da 2 dakika kavurup kuşbaşı doğranmış etleri tavaya boşaltın. 
  10. Karıştırarak 4-5 dakika pişirin.
  11. Bezelyeleri ilave edip karıştırarak kavurmaya devam edin. 
  12. Yeterince karabiber, 1 tatlı kaşığı tuz ve 1 tatlı kaşığı kekik ekip karıştırarak biraz
  13. daha kavurun. 
  14. Ocağı söndürüp hazırladığınız harcı geniş bir kaba boşaltın.
  15. Kıydığınız maydanozları ilave edip harmanlayın ve oda sıcaklığında soğumaya bırakın.
  16. Küçük bir kabın içine 1 yumurta kırıp çırpın.
  17. Bir fırça ile milföy hamurlarının kenarlarına sürüp ortalarına da hazırladığınız harcı koyup uçlarını bohça şeklinde birleştirin. 
  18. Açılmaması için yumurta sürdüğümüz milföy hamurlarının kenarlarını iyice birbirine yapıştırın ve ters çevirerek tepsiye dizin.
  19. Üstlerine yumurta sürün.
  20. Bir milföy hamurunu 1 santim eninde şeritler oluşturacak şekilde kesin ve böreklerin üstüne çapraz olarak yerleştirin.
  21. Üstlerine tekrar yumurta sürün. 
  22. Önceden 200 derecede ısıtılmış fırının orta rafında 20 dakika pişirin.
  23. Afiyet olsun...

Yorumlar

Popüler Yayınlar