İç pilav - PİLAVLAR
İç pilav - PİLAVLAR |
MALZEMELER
- 2 adet zarı alınmış kuzu ciğeri
- 300 gram pirinç
- 1 adet kuru soğan
- 1/2 demet maydanoz
- 1/2 demet dereotu
- 200 gram tereyağı
- 50 gram çamfıstığı
- 50 gram kuşüzümü
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 2 tatlı kaşığı yenibahar
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 adet et suyu tableti
- 4 tatlı kaşığı tuz
- karabiber
YAPILIŞI
- Pirinci ıslatıp 2 tatlı kaşığı da tuz ilave edip karıştırın.
- Kuşüzümlerini de ıslayıp beklemeye bırakın.
- Ciğeri, ikiye bölüp ince ince dilimleyin.
- Dilimlediğiniz parçaları, ortalarından ikiye kesip küçük parçalara ayırın.
- Kuru soğanı, küp şeklinde doğrayın.
- Pirinci ve kuşüzümlerini yıkayıp suyunu süzün.
- Geniş bir tencereye 1 litre su koyun.
- Bulyonu ilave edip kaynamaya bırakın
- Tereyağının dörtte birini tavada kızdırın.
- Çamfıstıklarını, renkleri pembeleşene kadar kavurun.
- Soğanları ilave edip kavurmaya devam edin.
- Doğradığınız ciğerleri katıp karıştırarak iyice pişirin.
- Kalan tereyağını, geniş bir tencerede iyice kızdırın.
- Pirinci katıp saydamlaşıncaya kadar karıştırarak kavurun.
- Kuşüzümlerini, 2 tatlı kaşığı yeni bahar, 1 tatlı kaşığı kimyon, 1 tatlı kaşığı tarçın, 2 tatlı kaşığı tuz ve yeterince karabiber ilave edin.
- İyice karıştırarak 2 - 3 dakika daha kavurun.
- Kavurduğunuz ciğerleri katıp 2 dakika daha pişirmeye devam edin.
- 3 kepçe kaynamış bulyonlu koyup karıştırın.
- 2 kepçe daha bulyonlu su ilave edip karıştırdıktan sonra tencerenin kapağını kapatıp suyunu çekene kadar pişirin.
- Maydanoz ve dereotunu ince ince kıyın.
- Suyunu çekmiş ve demlenmiş olan iç pilava katıp iyice karıştırın.
- Afiyet olsun...
Yorumlar
Yorum Gönder