İç pilav - PİLAVLAR

İç pilav tarifi, nasıl yapılır, hangi malzemeler kullanılır. Osmanlı Mutfağı ve döneme ait geleneksel yemek tarifleri nasıl pişirilir.
İç pilav - PİLAVLAR


MALZEMELER 
  • 2 adet zarı alınmış kuzu ciğeri 
  • 300 gram pirinç
  • 1 adet kuru soğan
  • 1/2 demet maydanoz 
  • 1/2 demet dereotu 
  • 200 gram tereyağı 
  • 50 gram çamfıstığı
  • 50 gram kuşüzümü 
  • 1 tatlı kaşığı tarçın 
  • 2 tatlı kaşığı yenibahar 
  • 1 tatlı kaşığı kimyon 
  • 1 adet et suyu tableti
  • 4 tatlı kaşığı tuz
  • karabiber 

YAPILIŞI
  1. Pirinci ıslatıp 2 tatlı kaşığı da tuz ilave edip karıştırın.
  2. Kuşüzümlerini de ıslayıp beklemeye bırakın.
  3. Ciğeri, ikiye bölüp ince ince dilimleyin.
  4. Dilimlediğiniz parçaları, ortalarından ikiye kesip küçük parçalara ayırın.
  5. Kuru soğanı, küp şeklinde doğrayın.
  6. Pirinci ve kuşüzümlerini yıkayıp suyunu süzün. 
  7. Geniş bir tencereye 1 litre su koyun. 
  8. Bulyonu ilave edip kaynamaya bırakın
  9. Tereyağının dörtte birini tavada kızdırın.
  10. Çamfıstıklarını, renkleri pembeleşene kadar kavurun.
  11. Soğanları ilave edip kavurmaya devam edin.
  12. Doğradığınız ciğerleri katıp karıştırarak iyice pişirin. 
  13. Kalan tereyağını, geniş bir tencerede iyice kızdırın. 
  14. Pirinci katıp saydamlaşıncaya kadar karıştırarak kavurun. 
  15. Kuşüzümlerini, 2 tatlı kaşığı yeni bahar, 1 tatlı kaşığı kimyon, 1 tatlı kaşığı tarçın, 2 tatlı kaşığı tuz ve yeterince karabiber ilave edin.
  16. İyice karıştırarak 2 - 3 dakika daha kavurun. 
  17. Kavurduğunuz ciğerleri katıp 2 dakika daha pişirmeye devam edin.
  18. 3 kepçe kaynamış bulyonlu koyup karıştırın. 
  19. 2 kepçe daha bulyonlu su ilave edip karıştırdıktan sonra tencerenin kapağını kapatıp suyunu çekene kadar pişirin. 
  20. Maydanoz ve dereotunu ince ince kıyın.
  21. Suyunu çekmiş ve demlenmiş olan iç pilava katıp iyice karıştırın.
  22. Afiyet olsun...

Yorumlar

Popüler Yayınlar