Şekerpare - TATLILAR
Şekerpare - TATLILAR |
MALZEMELER
- 500 gram un
- 750 gram toz şeker
- 150 gram pudra şekeri
- 1 adet limon
- 3 adet yumurta
- 250 gram tereyağı
- 20 gram kabuksuz badem
- 20 gram kabartma tozu
- 50 gram irmik
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 3 su bardağı su
YAPILIŞI
- Unu geniş bir kabın içine boşaltın.
- Pudra şekeri, irmik, bir çimdik tuz, tereyağı ve kabartma tozu ilave edin.
- 3 yumurta kırıp ezerek karıştırarak hamur haline getirin.
- Hamuru mermer tezgah üstünde biraz yoğurun.
- Islak bir tülbentle sarıp yarım saat dinlendirin.
- Genişçe bir tencereye şeker ve 3 su bardağı. su koyup karıştırın.
- Yarım limonun suyunu sıkıp tencerenin içine atın ve biraz daha karıştırıp tencerenin kapağını kapatarak kaynamaya bırakın.
- Yeterince dinlenen hamuru yapışmaması için unlayıp biraz daha yoğurun.
- İki parçaya bölüp, her iki parçayı da iki parmak kalınlığında bir rulo oluşturacak şekilde, yoğurarak inceltin.
- Ceviz büyüklüğünde parçalara bölün ve bu parçaları elinizle yuvarlayarak top haline getirin. Tepsiye dizin.
- Baş parmağınızla üstlerine bastırıp ortalarını çukurlaştırarak kabuğu soyulmuş bademleri yerleştirin.
- 200 derecede ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin.
- Şekerli suyu karıştırarak kaynatıp, şurup kıvamına getirin.
- Pembeleşen şekerpareleri fırından çıkarıp kaynar şurubu kepçeyle gezdirerek üzerlerine dökün.
- Şurubu iyice çektikten ve soğuduktan sonra şekerpareleri öğütülmüş çamfıstığı eşliğinde servis edin.
- Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder