Şekerpare - TATLILAR

Şekerpare tarifi, nasıl yapılır, hangi malzemeler kullanılır. Osmanlı Mutfağı ve döneme ait geleneksel yemek tarifleri nasıl pişirilir.
Şekerpare - TATLILAR

MALZEMELER
  • 500 gram un
  • 750 gram toz şeker
  • 150 gram pudra şekeri
  • 1 adet limon
  • 3 adet yumurta
  • 250 gram tereyağı
  • 20 gram kabuksuz badem
  • 20 gram kabartma tozu
  • 50 gram irmik
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3 su bardağı su


YAPILIŞI
  1. Unu geniş bir kabın içine boşaltın. 
  2. Pudra şekeri, irmik, bir çimdik tuz, tereyağı ve kabartma tozu ilave edin.
  3. 3 yumurta kırıp ezerek karıştırarak hamur haline getirin. 
  4. Hamuru mermer tezgah üstünde biraz yoğurun.
  5. Islak bir tülbentle sarıp yarım saat dinlendirin.
  6. Genişçe bir tencereye şeker ve 3 su bardağı. su koyup karıştırın.
  7. Yarım limonun suyunu sıkıp tencerenin içine atın ve biraz daha karıştırıp tencerenin kapağını kapatarak kaynamaya bırakın.
  8. Yeterince dinlenen hamuru yapışmaması için unlayıp biraz daha yoğurun.
  9. İki parçaya bölüp, her iki parçayı da iki parmak kalınlığında bir rulo oluşturacak şekilde, yoğurarak inceltin.
  10. Ceviz büyüklüğünde parçalara bölün ve bu parçaları elinizle yuvarlayarak top haline getirin. Tepsiye dizin.
  11. Baş parmağınızla üstlerine bastırıp ortalarını çukurlaştırarak kabuğu soyulmuş bademleri yerleştirin.
  12. 200 derecede ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin.
  13. Şekerli suyu karıştırarak kaynatıp, şurup kıvamına getirin.
  14. Pembeleşen şekerpareleri fırından çıkarıp kaynar şurubu kepçeyle gezdirerek üzerlerine dökün.
  15. Şurubu iyice çektikten ve soğuduktan sonra şekerpareleri öğütülmüş çamfıstığı eşliğinde servis edin.
  16. Afiyet olsun.

Yorumlar

Popüler Yayınlar