Hünkar Beğendi - ET YEMEKLERİ
Hünkar Beğendi - ET YEMEKLERİ |
MALZEMELER
- 500 gram kuşbaşı kuzu eti
- 1 kilogram kemer patlıcanı
- 2 adet domates
- 2 adet sivri biber
- 1/2 demet maydanoz (süslemek için)
- 1 adet kuru soğan
- 4 diş sarımsak
- 150 gram tereyağı
- 50 gram kaşar rendesi
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 hint cevizi (muskat)
- 2 tatlı kaşığı un
- 1 yemek kaşığı buğday nişastası
- 1 su bardağı süt
- 2 tatlı kaşığı tuz
- karabiber (arzuya göre)
YAPILIŞI
- Orta boy bir tencereye, 1,5 litre su koyup kaynatın.
- Etleri ilave edip haşlayın.
- Domateslerin kabuklarını soyup, çekirdeklerini temizledikten sonra küp şeklinde doğrayın. Kuru soğanı ikiye bölüp ince ince kıyın.
- Sarımsakları kıyıp, biberlerin çekirdeklerini temizledikten küçük parçalara bölün.
- Bu arada haşlanan etin üstünde biriken köpüğü almayı da ihmal etmeyin.
- Et haşlandıktan sonra süzüp sudan geçirin.
- Tereyağını tencerede kızdırın.
- Soğanları, 1 - 2 dakika kısık ateşte kavurun.
- Sarımsakları ilave edip 1 dakika kavurduktan sonra yeşil biberleri katın.
- 2 dakika kavurun.
- Haşlayıp suyunu süzdüğünüz etleri katıp 3 - 4 dakika daha karıştırarak kavurmaya devam edin.
- 2 tatlı kaşığı un, 1 yemek kaşığı tatlı biber salçası ilave edip iyice karıştırın.
- 2 bardak sıcak su koyup orta ateşte yarım saat pişirin.
- Pişmeye yakın, tuzunu ve biberini ayarlayın.
- Domatesleri ilave edip 3 - 4 dakika daha pişirip sıcakta bekletin.
- Patlıcanları közleyip sıcakken saplarından tutarak kabuklarını soyun.
- Saplarından ayırıp dilimleyin.
- Kalan tereyağını, tavada kızdırıp, patlıcanları biraz kavurun.
- 1 yemek kaşığı buğday nişastası katıp kavurmaya devam edin.
- Bir bardak süt ilave edip karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin.
- Karabiber ve bir çimdik hint cevizi rendesi ilave edin.
- Rendelenmiş kaşar peynirini katıp iyice karıştırın.
- Tuzunu ayarladıktan sonra bir tabağa alıp kaşıkla şekillendirin.
- Üstüne, tas kebabını koyarak servis yapın.
- Afiyet olsun...
Yorumlar
Yorum Gönder