Ezogelin Çorbası - ÇORBALAR

Ezogelin Çorbası tarifi, nasıl yapılır, hangi malzemeler kullanılır. Osmanlı Mutfağı ve döneme ait geleneksel yemek tarifleri nasıl pişirilir.
Ezogelin Çorbası - ÇORBALAR



MALZEMELER
  • 250 gram kırmızı mercimek 
  • 2 yemek kaşığı pirinç 
  • 2 yemek kaşığı bulgur 
  • 100 gram. tereyağı 
  • 1 yemek kaşığı salça 
  • 1 adet kuru soğan 
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı tuz 
  • 1 tatlı kaşığı acısız kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı karabiber

YAPILIŞI


  1. Mercimek, bulgur ve pirinci yıkayıp iyice süzün. 
  2. İnce ince doğradığınız soğanları, tencereye 50 gram tereyağı koyup, 2-3 dakika kavurun. 
  3. Mercimeği ilave edip 2-3 dakika daha kavurduktan sonra salçayı katıp iyice karıştırın. 
  4. 5 bardak sıcak su ilave edip biraz daha karıştırıp tencerenin kapağını kapatın ve 20 dakika orta ateşte pişirin.
  5. Pirinci ilave edip 5 dakika pişirdikten sonra bulguru katıp 1 tatlı kaşığı da tuz ekip 5 - 6 dakika daha pişirmeye devam edin. 
  6. Biriken köpüğü alıp 10 dakika daha kısık ateşte pişirin. 
  7. Kalan tereyağını tavada eritin. 
  8. Nane, pul biber, kekik, acısız toz biber ve toz karabiber katıp bir iki kez çevirip, kızdırın ve birazını ayırıp çorbaya ilave edin.
  9. İyice karıştırıp dinlendirdikten sonra çorbayı, servis yapacağınız kaba boşaltın. 
  10. Üstüne de kalan baharatlı tereyağını gezdirin.
  11. Afiyet olsun...

Yorumlar

Popüler Yayınlar